Меню сайта
Категории раздела
Gundelik burcler [3]
Texnologiya [3]
Idman [0]
Sou biznes [0]
Maraqli [2]
Umumi [1]
Iqtisadiyyat [0]
Medeniyyet [1]
Saglamliq [0]
Qadinlar [5]
Metbex [7]
Elm [0]
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 3
Мини-чат
Статистика

Онлайн всего: 1
Гостей: 1
Пользователей: 0
Главная » 2022 » Апрель » 24 » Xörəyi nədə bişirək?
10:14
Xörəyi nədə bişirək?
Qablar və onların yeməyə təsiri.

Emallı qab
Çuqun və dəmirdən hazırlanıb, üzərinə 2-3 lay emal çəkilir. Belə qabda yemək tez yanır və çətin təmizlənir. Bişirməyə başlamazdan əvvəl mütləq bir neçə dəfə soyuq su ilə yaxalanmalıdır. Emalı qopmuş qazanda yemək bişirmək, xüsusən, süd qaynatmaq olduqca təhlükəlidir.

Alüminium qab
Artıq bir çox ölkələrdə bu materialdan olan qablar istifadə olunmur. Qabın tərkibindəki alüminium tədricən yeməyə qarışıb, orqanizmə keçir. Belə qazanın dibinə yemək tez yapışır, təmizlənməsi çətinlik yaradır. Evdar xanımlar qalıqları təmizləmək üçün dəmir sürtgəcdən istifadə edirlər ki, bununla da qazanın dibi cızılır. Cızılmış hissədən alüminium metal tozları asanlıqla yeməyə keçir və insanın bu metalla zəhərlənmə ehtimalını ikiqat artırır. Alüminium qabda borş, süd, kisel bişirmək olmaz. Uşaqlar üçün belə qabda yemək bişirmək qəti qadağandır.
Paslanmayan poladdan qablar
Ən keyfiyyətlisi və təhlükəsizi 18% xrom, 10% polad tərkibli olan qablardır. Turşuya və qələviyyə qarşı davamlıdır. Bu qabda bişirilən yemək öz keyfiyyətini və dadını dəyişmir.

Çuqun qab
İstini yaxşı saxlayır və davamlıdır. Lakin korroziyaya tez uğrayır, çünki metalı yumuşaqdır. Çuqun tavalarda qızartma zamanı tavanın məsamələrinə yağ toplanır. Tavanı yuyanda məsamələr yığılır, içindəki yağ isə qalır. Həmin tavanın içində yenidən yemək hazırlayanda, məsamələr istidən açılır, köhnə yağ və yemək qalığı yenidən yeməyə qarışır.

Teflon (yanmayan)
Çox zərif qabdır. Ehtiyyatlı davranış tələb edir. Yeməyi qarışdırarkən taxta qaşıqdan istifadə olunmalıdır. Qabın sıradan çıxması üçün bir cızıq belə kifayətdir. Yuyanda dəmir sürtgəcdən və yuyucu tozdan istifadə etmək olmaz. Boş qabı odun üzərində çox saxlamayın.

Odadavamlı şüşə və keramikadan qablar
Ən təhlükəsiz və əlverişli qablardır. Yüksək temperaturada daha da möhkəmlənirlər. Mənfi cəhəti odur ki, yağı özünə çox hopdurur. Müasir mətbəxtdə xanımlar üçün belə materialdan həm tava, həm soba üçün qab, həm də qazanlar istehsal olunur.
Категория: Metbex | Просмотров: 112 | Добавил: danger | Теги: metbext, tavalar | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вход на сайт

Поиск
Календарь
«  Апрель 2022  »
ПнВтСрЧтПтСбВс
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930
Архив записей
Block title
gunluk burcler gundelik burcler internet nar internet kitab kəşf plov qadin dovrani qan meyveler haqqinda motivasiya Marafon motivasiya nedir depresiya maraqli psixoji test psixoloji test yaş lobya şaftali ugur psixologiyasi hekayeler inam dusundurucu hekayeler dusundurcu hekayeler ramazan ayi oruc tutmaq yuxu qarpiz almanin faydalari Ana şəxsi inkişaf Beyin sağlam qidalanma qiymətli daşlar mineral daşlar bitkilər sevgi hormonlar burcler ve karyera turke care qida sevgi testi psixolji test sexsiyyetin testi xoşbəxtlik dieta şəfali bitkilər heyva yaponiya pehriz qidalanma kişilər qarını əritmək üçün məşq proqramı sağlamliq Kişi bilirsinizmi IDMAN Enerji geyim qadinlar kisiler burcler xarakter qoroskop Flora bitkiler reqemler ixtiralar kesfler maraqli melumatlar kimya Sabun faydali terevezler Biber mətbəxt evdarliq saglamliq Meyveler Banan olkeler heyvanlar maraqli hekayeler maraqli faktlar bürclər türke çare Sac inanc psixologiya xalq tebabeti nar qidalar flora ve fauna qargidali arılar göz genetika Zoologiya
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • База знаний uCoz
  • Block title
     
     
    Copyright MyCorp © 2024
    Конструктор сайтов - uCoz