Меню сайта
Категории раздела
Maraqli melumatlar [67]
Psixologiya [106]
idman [8]
Hikmetli sözler ve Aforizmler [11]
Maraqli Hekayeler [60]
Texnologiya [5]
Komputer ve proqramlarin dersliyi [8]
islam dini [9]
İxtiralar və kəşflər [5]
Bürclər haqqında [21]
Xalq tebabeti ( türke çare) [68]
Şəfalı meyvə və Tərəvəzlər [50]
Ölkeler haqqinda [2]
Flora ve fauna [9]
Saglamliq [54]
Xarici dil [2]
Kişilər [9]
Qadinlar [10]
Qidalar [3]
Tarix [0]
Edebiyyat [3]
Cografiya [0]
inanc [1]
Elm [15]
Наш опрос
Оцените мой сайт
Всего ответов: 3
Мини-чат
Статистика

Онлайн всего: 4
Гостей: 4
Пользователей: 0
Kitabxana
Главная » 2020 » Февраль » 02 » HOMOSİSTEİN İNFARKTIN BİR ADDIMLIĞINDA
07:35
HOMOSİSTEİN İNFARKTIN BİR ADDIMLIĞINDA
Qidalanma rejiminin pozulması, qidalanmada ət yeməklərinin çoxluğu, az hərəkətlilik, göyərtilərdən və tərəvəzlərdən az istifadə edilməsi hemosisteinin yüksəlməsinə səbəb olur. Hemiosistein miqdarının normadan yüksək olması qan dövranın pozulmasına səbəb olmaqdadır. Hemosistein miqdarının yüksəlməsi orqanizdə belə baş verir, deməli mütəmadi surətdə yağlı və ətli qidalarla qidalandıqda bu qidalarla yanaşı əsasən b qrup və c vitaminləri az qəbul edildikdə zaman zaman bədəndə yağ və zülal hissəciklərinin miqdarı yüksəlir. Yüksəlmiş yağlar əvvəlcə kapilyar pozğunluqlarına daha sonra isə damar pozğunluqlarına səbəb olur. Bu prosesdə çox maraqlı bir nəticədə əmələ gəlir, deməli əvvəlcə kapilyar qan dövranın daha sonra isə magistaral damarların mənfəzi daraldığından toxumalarda qidalanma ilə bağlı pozğunluqlar əmələ gəlir dmarlarda yağ, karbohidrat və zülallar artsada toxumalarda aclıq prosesi başlayır, toxumaların aclığı beyinə çatır beyin insanı daha çox yeməyə sövq edən siqnallar göndərir, insan oğlu durmadan qidalanır bu qidalanma nəticəsində qanda hemosisteinin miqdarı yüksəlməyə davam edir, damar daxili darlmalar dahada çoxaldığndan damar daxilində əlavə yağ və tromb hissəcikləri toplaşmağa başlayır belə vaxtlarda insan bunu belə hiss etməyə başlayır. Deməli əvvəlcə təzyiq yüksəlməyə naşlayır, həddindən çox ərincək olur, az hərəkət edən kimi təngənəfəslik başlayır, əvvəlki gümrahlıq və dinclik halı olmur, özündə diskomfort hallar hiss etməy başlayır, tez tez köpmələr və qəbizlik halları çoxalmağa başlayır, daha çox ayaqlarda və əllərdə qaşınmalar başlayır, tez tez ürəkdöyünmələr və ürək ritminin pozulması halları başlayır. Saydığım bu hallar zaman zaman keçdikcə insan özünü infakta hazırlayır. Ürəyi qidalandıran damarların tutulması və bu damar daxilində daralmalar infakta zəmin hazırlayır. İnfakt keçirən insanın isə yaşaması həmin zaman yalnız Allahın əlndədir desək daha doğru olar, çünki infaktın baş vermə dərinliyindən asılı olaraq insan həyatda yaşayada bilər yaşamayda. Heç olmasa ildə 1 dəfə qanda hemosistein, xolesterin, triqliseridlər kimi analizlər verilməlidir ki, insan özünün hansı vəziyyətdə olduğundan xəbərdar olsun. əgər yuxarıda saydığım hallardan biri vardırsa onda bu analizləri verməli və aşağıda saydığım müalicə vasitələrinə baş vurmalıdırlar. Hemosistein və xolesterin yüksəkliyi zaman heç vaxtı bunları aşağı salan kimyəvi həblərdən istifadə etməyin. Mən öz xəstələrimdə bunun şahidi olmuşamki illərlə dərman qəbul edən insanlar bir həftə dərman qəbulunu saxlayan kimi xolesterin və hemosistein əvvəlki nisbətlərdən də yuxarı qalxmağa başlayır. Gündəlik qarazirə yağı qəbul edin qarazirə yağı dünya alimlərinin araşdırmalarına görə qarazirə davaml surətdə və dayanıqlı olaraq hemosisteini aşağı salır yağ qəbulunu dayandırdıqdan sonrada uzun müddət hemosistein midarının qalxması kimi hallar müşahidə olunmur. Müalicələri aşağıdakı kimi yazıram.
1. Hər gün 1-2 saat yeyin yeyin gəzmək lazımdır.
2. Həbəş qarazirə yağı gündə 3 dəfə yeməkdən 1 saat əvvəl 1çay qaşığı içilməlidir ən azı 3 ay.
3. Alma sirkəsi 2 orta xörək qaşığı 3 stəkan suya qarışdırılır gündə 3 dəfə yeməkdən 50 dəq əvvəl 1 stəkan içilməlidir. 3 ay.
4. Ud hindi tozu 400 qram
Zəyərək tozu 400 qram bir birinə toz formasında qarışdırıb gündə 3 dəfə yeməkmdən 40 dəq əvvəl 1 dolu çay qaşığı ağıza atıb üstdən 1 stəkan su içmək lazımdır.
5. Alaqanqal toxumu 1 kq alıb 2 orta xörək qaşığı alaqanqalı 3 stəkan suda ən azı 30 dəq dəmlədikdən sonra gündə 3 dəfə yeməkdən 30 dəq əvvəl 1 stəkan içmək lazımdır. Alaqanqalı başqa cürə belədə edə bilərsiniz deməli alaqanqalı üyüdüb gündə 3 dəfə yeməkdən 30 dəq əvvəl 1 dolu çay qaşığı yarım stəkan qatığa vəya kefirə qarıdırıb yeyə bilərsiniz.
6. Hər ayda 5-6 ədəd bədənin müxtəlif yerlərindən hicama etdirin hicama olduq qədər faydalıdır. əgər hicamanın faydasına inanmırsınızsa onda bunu edin onda inanacaqsınız. Əvvəlcə hemosistein, xolesterin və triqliseridlərin midarını qanın ümumi analizini verərək yoxlatdırın sonra hicama etdirəndə bankaya yığılan qnın qatılaşmaması zamanı həmin qandan götüzdürüb analizə verin (bunu bizim klinikada da etdirə bilərsiniz) daha sonra nəticələrə baxın. Həcəmətlə çıxan qan analizindəki nisbətlər normal dəyərlərdən ən azı 10 dəfə artıq olacaqdır.
7. Yediyiniz yeməklərdən əvvəl tərəvəz salatları yeməyə vərdiş edin məslən kök, kələm, çuğundur sürtkəçdən keçirib üstünə alma sirkəsi və zeytun yağı tökərək yeyin.
8. Menyudan ağ çörəyi, ağ duzu, ağ düyünü şəkəri, şirniyyatları tamamilə çıxarın.
9. Yeməklərinizi bol bol göyərtilərlə yeməyə vərdiş edin, soğan sarımsaq, limondan bol bol istifadə edin.
10. Çalığın gündə qışda 1 litr yayda ən azı 2 litr çiy su qəbul edəsiniz, şirinləşdirilmiş və qazlı içgilərdən uzaq olun, bəzən şəkərsiz qazlaşdırılmış sular satılrırki guya sıfır faiz enerji verir, bu kimi reklamlara aldanmayın belə içgilərin tərkibindəki şəkərəvəzedicilər adi şəkərdən dəfələrlə ziyanlıdır.
11. İşlənmiş ətlərdən (kolbasa və sosikalar) tamamilə imtina edin. İndiki dövrdə bu kimi qidalar olduq qədər ziyanlıdır çünki tərkibinə vaxtını uzatmaq üçün stabilizatorlar vurulur bunlar həzm olunmur, bədənin müxtəlif nahiyyələrində depolanaq qalırlar.
ən sonda yeməyə başladıqdan və doyduqdan sonra acmayana qədər yeməyin. Bir dəfə yeyilmiş yemək tam həzm olunmalıdır ki, aclıq başlasın və ondan sonra yeyəsiniz. Durmadan qidalanmaq bağırsaqlarda qidaların çürüməsinə səbəb olur. Buda insanın tez qocalmasına bağırsaq mikroflorasının pozulmasına səbəb olur.

Fizuli Hüseynov
Категория: Xalq tebabeti ( türke çare) | Просмотров: 201 | Добавил: danger | Теги: xalq tebabeti, Fizuli Hüseynov, Türkə çarə, saglamliq, infarkt, turke care | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вход на сайт
Поиск
Календарь
«  Февраль 2020  »
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
242526272829
Архив записей
Block title
gundelik burcler gunluk burcler Tarixde bu gun 4 yanvar 5 yanvar nar internet arılar plov yemek reseptleri qadinlar qan dovrani motivasiya nedir meyveler haqqinda olkeler psixologiya motivasiya Marafon IDMAN Sac psixoloji test geyim depresiya psixoji test maraqli psixolji test qadin Ana Beyin ad testi qargidali lobya heyva şaftali Biber maraqli melumatlar internet hekayeler inam dusundurucu hekayeler dusundurcu hekayeler ramazan ayi oruc tutmaq qida qarpiz nar almanin faydalari kesfler kitab qiymətli daşlar mineral daşlar kişilər bitkilər Flora genetika hormonlar bürclər burcler ve karyera göz dieta pehriz qidalar Meyveler qidalanma qarını əritmək üçün məşq proqramı Kişi bilirsinizmi evdarliq Enerji burcler reqemler qoroskop bitkiler heyvanlar ixtiralar kimya Sabun flora ve fauna mətbəxt kəşf Banan maraqli hekayeler həşaratlar hecemetin faydalari həcəmət Qatiq Gözəllik inanc care çarə Fizuli Hüseynov Faydali qidalar Peyvendler qargidali haqqinda qargidalinin faydalari Adlar heyvanlar aləmi Quşlar Heyvanlar alemi biologiya
Друзья сайта
  • Официальный блог
  • Сообщество uCoz
  • FAQ по системе
  • База знаний uCoz
  • Block title
     
     
    Copyright MyCorp © 2025
    Конструктор сайтовuCoz