ZƏNCƏFİL DƏMLƏMƏLƏRİ
Bəzi xalqlar, xüsusi ilə Yaxın Şərq və Cənubi Asiya ölkələri zəncəfili qidalarının bir hissəsinə çeviriblər. Məsləhət görürəm ki, sizlər də təzə zəncəfildən çox istifadə edəsiniz. Çünki təzə zəncəfilin tərkibində efir yağları daha çox olur və bu xoş ətri də dəmləməyə sineol, zinkiberol, kingerol və s. efirli birləşmələri verir.
Mən təzə zəncəfilin bir neçə dəmlənmə və asan istifadə qaydalarını sizlərə paylaşacam ki, siz də istədiyiniz vaxt asanlıqla hazırlaya biləsiniz. Deməli, öncə 1 kq ( yarım kq da olar) təzə zəncəfili təmiz yuyun və qabığını çox nazik bir şəkildə soyun, (zəncəfili kartof kimi soymaq olmaz sadəcə üzünü qaşımaq lazımdır) sonra sürtkəcdən keçirərək hermetik bir qabda ( ağzıbağlı) soyuducuda saxlayın ki, lazım gəldikdə istifadə edə biləsiniz.
Zəncəfil + nanə dəmləməsi
Yarım dəstə təzə nanəni yuyub doğrayın (doğramasanızda olar) və 3 çay qaşığı sürtkəcdən keçirilmiş zəncəfildən götürərək 3 st qaynar suda 5 dəq dəmləyin. D
...
Читать дальше »