Alma, hər vaxt ən asan çatıla bilən, sarısı, qırmızısı, yaşılı kimi müxtəlif rəng və dadlarda növləri olan bir meyvədir. Bu qədər bol olmasının bir səbəbi olmalıdır.
Bunun səbəbləri...
Alma, bütün dünyada çox köhnədən bəri bilinən və sevilərək yeyilən bir meyvədir. Yurdumuzda hər növü ən yüksək keyfiyyətdə yetişdirilir. Köhnə Çin tibbində almanın qızdırma salıcı olduğuna inanirdılar. Tarix boyunca hər kəs tərəfindən qəbul edilən və elmi olaraq isbat edilən təsiri isə, bağırsaqları yaxşı işlətdiyidir. Ehtiva etdiyi alma turşusunun zərərli bəzi bağırsaq bakteriyalarının istehsalını dayandırdığı düşünülür. Köhnə Romalılar almanın bağırsaq məşqçi xüsusiyyətini bildiklərindən ötəri qəbizlik vəziyyətində dərman kimi istifadə etmişlər.
Önləmədə faydalı olduğu xəstəliklər...Ürək-damar xəstəlikləri
Qandakı və çöldən alınan xolesterolu salma təsiri ürək-damar xəstəliklərinin önlənməsində köməkçi rol oynayır. Qandakı xolesterol, sərbəst radikallar (dəyişməyə uğramış Ok
...
Читать дальше »