Gündəlik olaraq müəyyən yükləmələrə ehtiyac duyuruq: musiqi, film, oyun, kitablar və digər şeylər. Bunları endirərkən rapidshare.com, fileserve.com, hotfile.com öz ölkəmizə məxsus olan boxca.com və digər saytlara müraciət edirik. Bu saytlarda isə bir çox problemlə qarşılaşırıq (xüsusilə ödənişsiz olaraq istifadə etdiyimizdə) - dəqiqələrlə gözləyirik, bəzən istədiyimiz fayl silinmiş olur, sürət aşağı olur və s. İndi isə bütün bunları unudun. Artıq həyatımızda torrent deyilən bir şey var!
Torrent nədir, necə işləyir?Torrent bir fayl paylaşım sistemidir. Fayllar torrent saytları üzərindən paylaşıma buraxılır. Düşünün ki, ortada bir fayl var və 100, 200, hətta 1000, 10000 kompüter tərəfindən bu fayl bir-biri ilə paylaşılır. Yəni biz bir faylı endirərkən həm də qarşı tərəflərə də ötürürük. Faylı endirib bitirdikdən sonra isə biz seed (yəni toxum) oluruq, yəni faylı sadəcə qarşı tərəflərə ötürməyə başlayırıq.
Torrent necə endirilir?Bu çox sadə bir şeydir əslində. Bunun üçün sizin torrent yük
...
Читать дальше »
|
Cavab:
Keyfiyyətli bal seçmək üçün bir neçə sadə qaydaları bilmək lazımdır. İlk növbədə balın rənginə fikir verin, rəng müxtəlif ola bilər, ağ rəngdən başlayaraq tünd qəhvəyi rəngə qədər (rənglər ondan asılıdır ki, hansı bitkidən tozcuq yığılıb). Lakin rəngin rəngliliyi və konsistensiyası eyni olmalıdır. Bal qatı olmalıdır və qaşıqdan damcı-damcı axmamalıdır. Balı qızdırın, keyfiyyətli bal qatılığını itirməməlidir, əks halda balın tərkibində qatışıq (əksər hallarda şəkər) var. Həmçinin keyfiyyəti yoxlamaq üçün balın bir qisimini isti süddə əridin, süd çürüsə, deməli bala şəkər şirəsi qatılıb. Digər üsul - çiy yumurtanı bal olan qaba yerləşdirin, yumurta balda batmırsa, deməli bal keyfiyyətlidir.
|
Qutab – Azərbaycan milli xörəyidir, əsasən Şirvan zonasında geniş yayılıb. Şirvan zonasına Baki, Şamaxı və Azərbaycanın başqa Aran torpaqları daxildir. Şirvan mətbəxinin xüsusiyyəti - əsasən undan hazırlanmış xörəklərdir. Ən geniş yayılmış isə - qutab və düşbərədir.
Resept:
*.Buğda unu
*.Su
*.Çəkilmiş ət (mal əti, olar yarı qoyun, yarı mal əti)
*.Baş soğan
*.Duz, istiot
*.Lavaşana
*.Lavaşana olmasa, su ilə qarışdırılmış tomat pastası
Çəkilmiş əti və soğanı qarışdırın, duz və istiot qatın. Sonra lavaşananı və ya tomat pastasını bu kütləyə əlavə edib, kənara qoyun.
Sonra xəmiri hazırlayın – una biraz ilıq su və duz qatın. Xəmirdən xırda, 70-100 gramlıg kündələr yoğurun. Kündələri dəsmalın üstünə yığın, üsünü selofanla örtün ki, kündələr qurumasın. 5-10 dəqiqə kündələr beləcə qalır.
Sonra kündələri diametri təxminən 1 metrədək yayın. Kiçik bir boşqabla (diametri təxminən 20 sm) açılmış xəmirin üstündə dairələr kəsin. Məndə 5 dairə alınır. Xəmirin kəsilmiş hissələrini birləşdirib, yeni dai
...
Читать дальше »
| |